Acasă » Natura
Categorie:

Natura

Publicitate

Cercetătorii au deslușit secretul unei descoperiri ciudate pe fundul Mării Baltice, confundată cu o navă extraterestră. Dar, după cum s-a dovedit, aceasta are o origine geologică naturală.

Scafandrii din Suedia au descoperit-o în timpul unei scufundări în 2011, folosind un sonar. Aparatele au detectat un obiect de 20 de metri lungime, în formă de semicerc, în canionul unui munte submarin din Golful Botnia. Suprafața sa era pestriță, cu șanțuri și depresiuni, exista ceva asemănător cu o scară.

Potrivit oamenilor de știință, aceștia nu au mai întâlnit așa ceva până acum. Obiectul găsit a provocat discuții aprinse: potrivit mai multor ipoteze, scafandrii au dat peste o navă extraterestră sau peste rămășițele Atlantidei dispărute sub apă. Alte teorii spuneau că era un dispozitiv antisubmarin rămas din al Doilea Război Mondial.

Pagini: 1 2

Publicitate

Un transport de fructe dubioase ar fi fost primit la o fabrică care împachetează duriane. Inspectorii au verificat calitatea transportului, deoarece produsul urma să fie exportat în RPC, și au constatat că durianele erau de calitate inferioară.

S-a constatat că unele dintre fructe conțineau între 28 și 31% amidon, în timp ce 32% amidon este normal.

Potrivit inspectoratului, vinovații au fost muncitori angajați – culegători și sortatori de durian – care au tăiat fructele cu câteva săptămâni înainte de termenul limită.

Pagini: 1 2

Publicitate

Ar trebui să aplicați protecția cu o jumătate de oră înainte de a ieși și să o reînnoiți la fiecare două ore. Este mai bine să se acorde prioritate produselor cu un SPF de cel puțin 30.

În plus, se recomandă să se poarte cămăși cu mâneci lungi și pantaloni pe timp de caniculă, o pălărie cu boruri largi sau o șapcă este potrivită ca o pălărie. Lucrurile întunecate din țesătură densă protejează de fapt mai bine de soare decât cele ușoare și ușoare.

Experții recomandă, de asemenea, să purtați ochelari de soare care să blocheze cât mai mult posibil lumina UV. Fiți atenți la etichetare atunci când cumpărați: este posibil ca unele accesorii să nu vă protejeze deloc ochii de razele UV.

Pagini: 1 2

Publicitate

E. woodii, unul dintre cei mai vechi reprezentanți ai florei de pe planetă, a apărut cu mult înainte de dinozauri. Din păcate, astăzi nu se mai găsește în natură: ultima plantă a fost descoperită în pădurea Ngoye (Africa de Sud) la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Acest „ultimul dintre mohicani” era un mascul și, prin urmare, toți descendenții, care astăzi se găsesc doar în grădinile botanice, sunt tot masculi. Oamenii de știință încearcă să reînvie specia prin reproducere naturală, dar în acest caz există o problemă: nu au fost găsite plante femele pentru polenizare.

Pentru a face căutarea mai eficientă, cercetătorii folosesc drone, pe care le survolează deasupra pădurii Ngoye, care nu a fost încă studiată în proporție de 100%. Dronele sunt echipate cu camere multispectrale pentru a scana mii de hectare de pădure. Dronele au capturat recent peste 15.000 de imagini ale vegetației, iar acesta este doar începutul.

Pagini: 1 2

Publicitate

Norii argintii pot fi observați de pe Pământ doar în prima jumătate a verii, la latitudini medii (între 43° și 60°), la asfințit.

Aceștia sunt cei mai înalți nori de pe planetă: la o altitudine de 70-90 de kilometri, sunt iluminați de soarele care a apus deja în spatele orizontului și capătă o strălucire argintie unică.

Pagini: 1 2

Publicitate