Acasă » Știință
Categorie:

Știință

Publicitate

Abia în fiecare zi, lumea tehnologiei se schimbă, făcând ca gadgeturile cu care suntem obișnuiți să fie din ce în ce mai comode.

Universitatea din Colorado (SUA) a vorbit despre un proiect de pionierat care vizează înlocuirea bateriilor tradiționale din gadgeturi cu supercondensatori. Datorită acestei descoperiri, sfera dispozitivelor electronice de consum s-ar putea schimba dramatic.

Pagini: 1 2

Publicitate

În urmă cu aproximativ 600 de milenii, am avut un strămoș comun cu neanderthalienii. Evoluția neanderthalienilor a avut loc pe teritoriul Europei, în timp ce noi am venit în Eurasia din Africa. Neanderthalienii s-au stins în urmă cu aproximativ 40 de mii de ani, iar noi continuăm să trăim, să ne dezvoltăm și să studiem istoria rudelor noastre străvechi. Întrebarea despre cum era limbajul și modul de gândire la neanderthalieni iese în evidență.

Există diferențe de bază în structura creierului lui Homo sapiens și al Neanderthalienilor. Una dintre ele este că aceștia din urmă nu par să fie capabili să genereze idei complexe folosind metafore.

Pagini: 1 2

Publicitate

O echipă internațională de oameni de știință de la Universitatea din Carthin a descoperit că procesul de ciclare a apei între hidrosferă și litosferă a început acum mai bine de 4 miliarde de ani.

Acest lucru este de mare importanță atât pentru înțelegerea modului în care s-a format Pământul, cât și pentru clarificarea tuturor condițiilor critice pentru apariția vieții. Astfel, aceste condiții au apărut la doar 600 de milioane de ani după nașterea planetei.

Pagini: 1 2

Publicitate

Specialiștii au studiat relațiile cu animalele de terapie pe baza a 24 de criterii. De data aceasta, rolul terapeuților nu a revenit pisicilor și câinilor, ci vacilor.

S-a stabilit anterior că vacile au comportamente sociale și cognitive complexe, precum și emoții. Dacă o vacă se simte inconfortabil în preajma oamenilor, ea semnalează stresul prin muget și alte zgomote, de exemplu. Atunci când este încântată de prezența unui biped, se poate întinde lângă tine, îți poate linge palma sau te poate mirosi, demonstrând astfel dorința de a se conecta prin aceste gesturi sociale.

Pagini: 1 2

Publicitate

Rămășițele uriașei păsări Genyornis newtoni, inclusiv primul craniu bine conservat, au fost în sfârșit descrise. Aceste păsări uriașe cu pene, numite și păsări-tonet și „gigaguas”, au trăit cândva în toată Australia.

La 230 kg, G. newtoni era de două ori mai ușoară decât cele mai masive rude antice ale sale, dar era totuși una dintre cele mai mari păsări pe care omenirea le-a întâlnit vreodată.

Pagini: 1 2

Publicitate